Biografi

bio

Karpe Diem har for lengst blitt til noe mer enn et norsk band. Noe mer enn en rapgruppe. Karpe Diem er musikken, tekstene og konsertene som et helt land har vendt seg til gjennom hverdag, nasjonalfest og landesorg. Ingen kulturpersonligheter kan sies å ha gjort et større inntrykk eller vært mer innflytelsesrike i Norge de siste ti årene.

De er Norges mestselgende hip-hop-artister noensinne. De er de første hip-hop-artistene som inntok førsteplassen på Norges offisielle singelliste, VG-lista Topp 20, og de første til å motta Norges gjeveste musikkpris: Årets Spellemenn. De solgte ut Norges konsertstorstue Oslo Spektrum, en konsert som mottok terningkast 6 i alle de største norske avisene. Karpe Diem har vunnet samtlige av de gjeveste prisene Norsk musikk har å tilby: Spellemannpriser, Alarmprisen, P3 Gull og MTV Europe Music Awards pris. De har i tillegg vunnet flere andre priser, både innenfor musikk og for sitt samfunnsengasjement. Deres forrige album, «Kors på halsen, ti kniver i hjertet, mor og far i døden», ble kåret til «Årets beste norske album 2012» av VG.

Karpe Diem ble stiftet i 2000, og består av barndomskameratene Magdi Ytreeide Abdelmaguid og Chirag Patel. Fra å lage låter på gutterommet som de fremførte på lokale fritidsklubber, ble de spydspissen for en ny musikksjanger og stemmen til en ny norsk oppvoksende generasjon.

Karpe Diem har headlinet samtlige av de største festivalene i Norge, Øya-, Norwegian Wood-, Molde Jazz-, Hove- og Slottsfjellfestivalen, i tillegg til å ha opptrådd på Roskildefestivalen i 2013. Flere norske aviser har utropt dem til Norges beste liveband. Karpe Diem opptrådde både under Nasjonal Minneseremoni for 22.07.11 i Oslo Spektrum, og under minnekonserten i Oslo Domkirke. I 2012 spilte Karpe Diem som første norske hip-hop-artister på den internasjonale Nobelkonserten. Samme år ga de sammen med fotograf Michael Ray Vera Cruz Angeles (akam1k3) ut boken Dødtid (Aschehoug), som i pressen ble omtalt som «den beste biografien over et norsk band noensinne».

bio2